Imatra Ralli ajetaan ensi vuonna jo tammikuussa – Koko perheen talvitapahtumapäivä yhdessä Ketterän kanssa

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

 Toukokuussa ajettu Imatra ralli sai sekä kuljettajilta että katsojilta kiitosta. Nyt ralli ajetaan jo tammikuussa Etelä-Karjalan luonteikkailla teillä. Talviset olosuhteet voivat tehdä rallista aiempaa vieläkin mielenkiintoisemman.

 Kilpailu ajetaan lauantaina 25. tammikuuta, ja se järjestetään jälleen F-Cupin osakilpailuna. Kyseinen rallisarja tuo Imatralle sarjan avausosakilpailuun laajan kilpailijakattauksen ja paljon mielenkiintoisia ralliautoja vanhoista Ford Escorteista ja Toyota Starleteista komeasti laulaviin Bemareihin. Saattaapa kilpailijoiden joukosta löytyä muutama tuoreemmalla kalustolla ajava ammattimieskin hakemassa tuntumaa, sillä rallin SM-sarjan avausosakilpailu, legendaarinen Tunturiralli järjestetään vain viikkoa Imatra Rallin jälkeen.

 Mielenkiintoa tapahtumasta löytyy varmasti jokaiselle. Rallin yhteydessä järjestetään talvitapahtumapäivä yhteistyössä Imatran Ketterän kanssa. Rallin lähtö ja maali sijaitsee Imatran jäähallin pihalla, ja samana päivänä pelataan Ketterän kotiottelu. Samalle päivälle on siis helppo yhdistää kummankin tapahtuman seuraamisen.

 – Yksikään seura ei pärjää yksin. On pakko olla kavereita joka puolella. Jos haluaa kehittää omaa tuotetta, niin pitää olla muutakin kuin jääkiekkoa. Tällä saadaan sopivasti uutta aluevaltausta, ja sitä kautta on mahdollista innostaa ihmisiä jääkiekosta. Sama toimii varmasti vastavuoroisesti rallin suuntaan, kertoo Ketterän Juha-Pekka Rinkinen.

 Ketterässä tulevasta rallista ollaan innoissaan.

 – Kyllä Ketterästä löytyy rallimiehiä. Aleksi Kenttämaa on kova jätkä rassaamaan autoja, siitä olisi jollekin tiimille hyvä huoltomies. Hän osaa sen homman, Opelin konerempoista lähtien.

 Parhaan kokemuksen rallista saa luonnollisesti erikoiskokeella. Rallin reitti on suunniteltu siten, että samana päivänä on mahdollista katsoa rallia erikoiskokeella, ja ehtiä sieltä ilman kiirettä kannustamaan Ketterää. Rallin maaliin ja palkintojenjakoon alkaa autoja saapumaan noin kello 16. Ketterän ottelu puolestaan käynnistyy kello 17, joten vaikkei pätkälle pääsisi, pääsee rallitunnelmaan ennen ottelun alkua.

 Imatra Rallin reitti ei varmasti jätä ketään kylmäksi tälläkään kertaa. Lähtö tapahtuu aamulla jäähallilta, josta autot suuntaavat erikoiskokeille Ruokolahden ja Rautjärven alueelle. Rallissa ajetaan kaikkiaan kuusi pätkää, josta muodostuu yhteensä noin 65 erikoiskoekilometriä. Koko reitin pituus tulee olemaan hieman alle 200 kilometriä. Rallipäivän puolessa välissä pidetään lyhyt huoltotauko Simpeleen Teboilin ympäristössä. Rallin hermokeskuksena toimiva kilpailukeskus pystytetään puolestaan Imatran kylpylälle.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Rallin järjestämisestä vastaa Imatran Urheiluautoilijat, ja kilpailun järjestelytoimikunta on kokoontunut säännöllisesti heinäkuusta saakka. Lisäksi järjestelyissä on mukana muutamia muitakin autourheiluseuroja lähiseuduilta.

Kategoria Uutiset